722749735832768
top of page

PELLINKILÄISELLÄ FISKARILLA SAARISTOON

Galliana on 1970 Porvoon Pellingissä, Liljebergin veistämöllä veistetty taksivene, joka on kahdenkymmenen vuoden jälkeen palannut alkuperäiseen rooliinsa.

Galliana risteilee sekä charter- että taksiveneenä Porvoon saaristossa. Voit varata veneen kokonaan oman, enintään 12 hengen ryhmäsi käyttöön.

Charter-risteilyt Porvoon saaristossa

Galliana kuljettaa ihmisiä, pyöriä ja kajakkeja tilauksesta koko Porvoon saaristossa. Gallianan kotisatama on Hamari 4 km Porvoon keskustasta.

 

Lähisaaristo on täynnä inspiroivia kohteita hauskaan kesäpäivään. Autamme mielellämme suunnittelemaan juuri teidän toiveitanne vastaavan risteilyn. Alla muutamia suositeltavia alueen ravintoloita ja aktiviteettikeskuksia:

Jokiristeily Porvoonjoella 0,5-1 h

Hamari - Porvoon keskusta 0,5 h

Hamari - Mäntysaari 0,5 h

Hamari - Kråkö Bryggeri 0,5 h

Hamari - Emäsalon Elämyspoukama 1 h

Hamari - SSS-Paviljong Spjutsund 1,5 h

Ajoaika on suuntaa-antava yhdensuuntainen matka. Porvoon keskustasta lähtiessä ajoaikaan tulee lisätä 30 min.

Tulevia tapahtumia joihin on mahdollista veneillä:

Emäsalon kesätori lauantaisin ja juhannus-torstaina

Emäsalon musiikkijuhlat ja Jorma Uotisen konsertti veneilijöille 19.7.

Kråkön kesäjooga tiistaisin ja lauantaisin

Tove Janssonin Klovharun-mökin vierailuviikko 22.7.-28.7.

Perustaksa on 120 eur / h sisältäen neljä matkustajaa sekä lähdön ja paluun Hamarista tai Porvoon keskustasta. Lisämatkustajat + 20 eur / hlö. Pidemmät matkat sopimuksen mukaan. Kysy tarjousta omalle retkellesi sivun alareunasta! Autamme mielellämme ideoinnissa.

PXL_20240602_090605325.jpg
Charter-risteilyjen lisäpalvelut

Tee matkasta retki tilaamalla mukaan aktiviteetteja. Omien eväiden tuominen on sallittua ja suositeltavaa!

  • SUP-laudat 30 eur / kpl

  • Kajakit 40 eur / kpl

  • Oman pyörän, kajakin tai SUP-laudan kuljetus 5 eur / kpl

  • 1,5 h ohjattu Hamarin Sahasaarten historiamelonta 40 eur / hlö + merimatka

    • Nouto fiskarilla sovitusta kohteesta, 1,5 h ohjattu melonta kadonneille Sahasaarille ja venematka takaisin lähtösatamaan.

PXL_20240602_095355920.MP.jpg
Puuveneen henki

Puuveneissä on oma, kaikilla aisteilla koettava henkensä: tuoksu, natina, puun lämpö käden alla, aaltojen ääni kylkilankkuja vasten.

 

Fiskarit ovat nimensä mukaisesti kehitetty kalastusveneiksi aikana, jolloin kalastus oli varteenotettava elinkeino monille saariston asukkaille ja käsin veistetty vene ainoa mahdollinen työkalu. Kesät kalastettiin, talvet rakennettiin veneitä. Pellinkiläiset fiskarit tunnetaan edelleen maanlaajuisesti erityisen nopeina ja virtaviivaisina.

Taksiveneeksi tilattu Galliana veistettiin Julius Liljebergin toimesta Pellingissä 1970. Vene kuljetti ihmisiä saaristoon aluksi Kabbölessä ja myöhemmin Pirttisaaressa. Veneen alkuperäinen nimi on tuntematon. Vuodet 2001-2023 vene oli yksityisomistuksessa.

Gallianan runko on hitaasti tiheäksi kasvanutta mäntyä ja ruffi mahonkia. Nykyajan hömpötykset eivät ole tarttuneet varttuneeseen rouvaan: pinnasta löytyy patinaa ja -68 vuosimallin Ford työntää jyskyttäen eteenpäin aallokossa. Gallianalla matkustaminen on samanlaista nyt, kuin 70-luvullakin.

Innostuitko? Niin mekin. Kerro toiveesi alla olevalla kaavakkeella ja olemme pian yhteydessä!

Kiitos yhteydenotosta, vastaamme pian!

bottom of page