722749735832768
top of page

PURJEHDUS PERINNEVENEELLÄ PORVOON SAARISTOSSA

Oletko haaveillut purjehduksesta mutta et tiedä mistä aloittaa? Tai haluat kokea saariston perinteiseen tapaan? Allmoge-vene Hannalla pääset sekä menneiden aikojen tunnelmaan, että nopeasti kiinni purjehduksen saloihin. Kahden tunnin purjehduksen aikana opit purjehduksen perusteet, kuulet parhaat tarinat Hamarin merenkäynnin historiasta ja koet Porvoon sisäsaariston parhaalla mahdollisella tavalla: puuveneessä vain laineiden liplatus korvissasi.

Hanna on talonpoikaisveneeksi nuori, vasta 30-vuotias pulleahko kaunotar. Hänen kaltaisensa ovat  palvelleet saariston asukkaita ikiajat kalastus-, kuljetus-, kirkko- ja kaupankäyntiveneinä. Haikkoossa ja Hamarissa kesänsä viettänyt Albert Edelfelt on ikuistanut ehkä Suomen tunnetuimman talonpoikaisveneen Merellä-maalaukseensa. Myrskyisällä merellä verkoilla täytetyssä veneessä poseeraavat paikallinen Fio-tyttö ja kalastaja Lindström.

Tällä noin kahden tunnin retkellä käymme läpi purjehduksen perusteet, nostamme purjeet sään niin salliessa ja halutessasi pääset myös itse purjehtimaan. Kippari Milla on mukana koko ajan, joten purjehdus sopii myös ensikertaa purjehtiville ja siitä haaveileville.

Retken aikana ehdimme tutustua purjehduksen saloihin sekä Hamarin ja Haikkoon alueen runsaaseen historiaan. Jos kipparin höpötykset häiritsevät, voit myös pyytää kipparia sulkemaan suunsa ja keskittymään merestä nauttimiseen.

Veneeseen mahtuu parhaimmillaan kuusi henkeä. Planetaarinen tuulijärjestelmä järjestää jatkuvasti yllätyksiä myös Hamarissa, joten matkustajamäärä on alustavasti rajattu neljään ja purjehduspäivän sään tarkentuessa voidaan matkustajia mahdollisesti lisätä. Retki varataan aina yhdelle seurueelle kerrallaan.

Purjehdus pistää elämään hetkessä: jos tuulta riittää, mennään pidemmälle enemmän kenollaan ja tuulettomana tai erittäin kovatuulisena päivänä saattaa mennä soutuhommiksi, hauskaa sekin. Carpe diem. Purjehdus siirretään toiseen ajankohtaan jos ukkostaa, sataa kaatamalla tai tuuli on kovaa ja/tai puuskaista. Tästä tiedotamme mahdollisimman pian sääennusteen tarkentuessa.

Merellä on aina viileämpää, varaudu lämpimästi tuulenpitävillä vaatteilla. Hanskat ja pipo ovat hyvä idea. Pelastusliivit joko omat tai Hamarikuplalta.

2 h purjehdus / souturetki perinnevene Hannalla 200 eur sis. alv. ja kippari. Kyytiin mahtuu 1-4 henkilöä (jopa kuusi jos tuuli on optimaalinen).

Hamarikuplan perinnevene vesillä

Innostuitko? Niin mekin. Kerro toiveesi alla olevalla kaavakkeella ja olemme pian yhteydessä!

Kiitos yhteydenotosta, vastaamme pian!

bottom of page