722749735832768
top of page

MELOJAN TURVALLISUUSOHJEET

Päivitetty: 4. helmik. 2023

Hamarikuplan avokajakit ja SUP-laudat ovat erittäina aloittelijaystävällisiä: vakaita, helppoja meloa ja kipatessa turvallisia. Turvallisuusohjeet ja melonnan perusteet käydään kanssasi läpi noutaessasi kajakkeja. Lue kuitenkin nämä ohjeet huolellisesti läpi ennen kuin saavut Kuplaan. Lähetäthän linkin myös muille kanssasi meloville!


Vuokrakajakeista ja SUP-laudoista:


Hamarikuplan kajakit ovat avomallisia "sit on top"-kajakkeja. Nämä uudet Tahe Outdoorsin kajakit valikoituivat aloittelijaystävällisyytensä vuoksi: tasapohjaiset kajakit ovat vakaita eikä avomalliseen kajakkiin voi vahingossakaan jäädä jumiin harvinaisen kippaamisen sattuessa. Mitä voitetaan vakaudessa, menetetään nopeudessa, mutta kyllä näillä kokenut meloja pääsee rivakastikin eteenpäin.


Yhden hengen kajakit ovat Tahe Outdoorsin mallia Aqua Moon

Kantavuus noin 150 kg, kantaa yhden henkilön

Säilytys: keulassa kuivasäiliö 24cm aukolla ja säilytystilaa kannella. Toisessa kajakissa vapatelineet kalastukseen.Kahden hengen kajakki on Tahe Outdoorsin malli Kailua Tandem

Kantavuus noin 210 kg, kantaa 2-3 henkilöä (2 x aikuinen, aikuinen + lapsi, + 2 x aikuinen + lapsi, 2 x lapsi + aikuinen). Lue lisää perhemelonnasta.

Säilytys: perässä säilytystilaa, ei kuivasäiliötä.Hamarikuplan SUP-laudat ovat laadukkaita SIC Mauin kovia lautoja.

Kantavauus noin 80 kg, kantaa yhden henkilön.

Laudoissa ei ole säilytystilaa, halutessasi saat kuivapussin lainaan. Kelluntaliivien käyttö ei ole pakollista, mutta erittäin suositeltavaa (sis. vuokrahintaan).
Meloessa mukaan ehdottomasti:

  • Sään mukaiset vaatteet. Kylmän veden aikaan kuorihousut ja kesällä nopeasti kuivuvat housut/uikkarit tai vaihtohousut kotimatkaa varten. Avokajakissa pylly kastuu väkisinkin.

  • Juomapullo

  • Minigrip tms. kuivapussi esim. puhelimelle. Tarvittaessa saat kuivapussin lainaan.

  • Kengät jotka saavat kastua. Esimerkiksi Crocsit, neopreenitossut, uimasandaalit tai kylmällä kelillä kumisaappaat. Myös avojaloin tai tennareilla voi meloa, mutta rantautuminen kuivin jaloin on haastavaa.


Mukaan säävarauksella jos haluat:

  • Hattu

  • Aurinkolasit

  • Aurinkorasva

  • Hanskat hankaumien estämiseksi. Ei puuvillaa. Esimerkiksi puutarhahanskat toimivat hyvin.

  • Eväitä

  • Kuivapussiin pakattuja vaihto/lisävaatteita. Tämä on tärkeää erityisesti jos vesi on alle 15 asteista. Yhden hengen kajakissa on myös kuivasäiliö.

Muut varusteet:

Vuokraan sisältyy kelluntaliivit, melat, kajakin tyhjennysvälineet, kartta ja tarvittaessa kuivapussi.


Liivien käyttö on pakollista koko melonnan ajan!


Melontatekniikka:


Melontatekniikka ja turvallisuusohjeet käydään kanssasi läpi vuokrauksen alussa. Halutessasi voit tutustua syvällisempiin melonnan turvallisuusohjeisiin melonta- ja soutuliiton sivuilla.


Kajakkeja melotaan tasaisin vuorovedoin, koko vartalon voimaa hyväksi käyttäen. Pelkillä käsivoimilla melominen on mahdollista, mutta pidemmän päälle raskasta. Voima haetaan siis keskivartalon kiertoliikkeestä.


SUP-lautoja voi meloa istuen, polviseisonnassa tai seisten, asentoa vaihdellen.


Tyynellä kelillä yksiköllä melominen onnistuu noin 10 ikävuodesta ylöspäin. Hamarin edusta on suojaisa ja aallot eivät kasva korkeiksi varsinkaan Sahasaarten välissä. Kovalla tuulella melominen voi kuitenkin käydä raskaaksi, jolloin kannattaa pysytellä tuulensuojassa saarten takana.


Jos sääolosuhteet muuttuvat vaarallisiksi tai sataa kaatamalla, peruutamme varauksen sähköpostitse ja voit varata uuden ajan verkkokaupasta. Turvallisuus ensin!


Huomioithan, että kajakkivuokraan ei sisälly vakuutusta ja melominen tapahtuu omalla vastuulla.


Halutessasi voit tutustua melontatekniikkaan etukäteen esim. YouTubessa.


Veneväylän ylitys Hamarissa:


Kaikki vesiliikenne Porvooseen kulkee Hamarin edustalta. Pienen Painolastisaaren ja Pikku-Hellin välillä veneillä on 10 km/h-rajoitus ja ylitys vaivattominta. Melo väylämerkin viereen ja odota sopivaa väliä. Melojalla on väistämisvelvollisuus.


Suuret peräaallot tulee kohdata kajakin keula edellä. Näin minimoidaan kajakin heilunta.


Rantautuminen kajakilla:


Rantautuminen on helpointa melomalla kajakki mahdollisimman pitkälle loivaan hiekkarantaan/kaislikon päälle. Vältä teräviä kiviä kajakin pohjan säästämiseksi. Laske jalat kajakin molemmille puolille ja kahlaa rantaan tai konttaa kajakkia pitkin kuiville. Yleensä jalat kastuvat kuitenkin. Vedä/nosta kajakki kuiville naarmuttamatta pohjaa.


Laitureille pääset pyörähtämällä: ylävartalo laiturille ja pyöräytät alavartalon mukaan.


Pyri aina pitämään painopiste mahdollisimman keskellä kajakin keskilinjaa äläkä koskaan seiso kajakissa.


Vuokrauksen yhteydessä tulet saamaan kartan johon on merkitty parhaat lähiseudun rantautumispaikat.


Vältäthän rantautumista saariin lintujen pesimäaikaan.


Kajakilla kaatuminen:


Avokajakkiin ei voi jäädä jumiin ja takaisin kiipeäminen on yksinkertaista. Hamarissa ranta on aina lähellä ja vesi Sahasaarten ympärillä erittäin matalaa. Hamarikuplan kajakkien satojen käyttötuntien aikana on tapahtunut vain muutama kaatuminen, mutta kaikkeen on syytä varautua.


Toimintatapa kajakin kaatuessa käydään läpi kun saavut noutamaan kajakkia.
2 018 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Opmerkingen


bottom of page